Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

Sentiero delle Orobie Occidentali (101)Boek VerblijfBoek VluchtReserveer autoKijk verder

Sentiero delle Orobie Occidentali (101)

De Sentiero delle Orobie Occidentale (101) is een meerdaagse huttentocht door de Orobische Alpen, langs de Valle Brembana. In september heeft de fotograaf en journalist Menno Boermans deze route gelopen, en de foto’s op deze pagina zijn door hem gemaakt.  Menno was erg enthousiast vanwege de afwisselende route en niet in de laatste plaats vanwege alle dorpjes die hij uit de verte zag liggen. In juni 2015 is er een artikel in het blad OpPad van de ANWB verschenen en is er een dossier met GPS route op hun website geplaatst.

Zelf lopen? ItaliAdesso helpt graag! Hotel aan de start.

Geïnspireerd geraakt om de tocht zelf te lopen? Wij helpen u graag op weg. U kunt bijvoorbeeld door ons de hutten laten reserveren. Hiervoor rekenen wij €25,00 voor de eerste nacht en €7,50 voor iedere volgende nacht, onafhankelijk van het aantal personen dat meeloopt (exclusief overnachtingskosten, NKBV leden krijgen korting in de hutten zelf). U bent dan zeker van een slaapplaats en er wordt op uw komst gerekend, wat natuurlijk wel een veilig idee is. Nieuw in 2015 is Locanda al Lago, een hotel precies aan het begin van de route. Voor slechts slechts €50,00 (juni) – €60,00 (juli-augustus) p.p. heb je een meer dan uitstekende maaltijd op de dag voor je vertrekt en een prima bed zodat je uitgerust aan de tocht kunnen beginnen. Bovendien kunt u de auto daar goed parkeren (gratis). Als u er ook nog voor kiest om de tocht weer bij dit zelfde hotel af te sluiten, is er voor een schappelijk bedrag een transfer vanaf het eindpunt (Carona) beschikbaar. Stuur ons een mail met uw naam, telefoonnummer, aantal personen, de datum waarop u wilt lopen en of u gebruik wilt maken van het hotel. Toch liever met een gids lopen of met een groep? Mail ons dan ook, we kunnen een offerte op maat uitbrengen.

De Sentiero delle Orobie Occidentali ook als dagtochten vanuit de Valle Brembana.

Voor wie enthousiast geworden is door het artikel maar het niet zo ziet zitten om een meerdaagse route te lopen is er goed nieuws. De meeste genoemde rifugi zijn ook goed te bereiken vanuit de Valle Brembana, helemaal met de auto (passo San Marco), met een jeep pendeldienst (vanuit Carona rifugio Longo) of na een korte of wat langere wandeling (Lecco, Benigni, Dordona).  Dit geldt ook de vele ander rifugi in de Orobische Alpen. Zo kan een verblijf in de Valle Brembana, met alle authentieke dorpen, goed gecombineerd worden met enkele wandeldagen in de Orobische Alpen.

sentiero-delle-orobie-occidentale

 

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly