Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

Cursus Italiaans

De Italiaanse taal en gebruiken leren met, tussen en van Italianen, deze taalcursus is eigenlijk meer een “mini-inburgeringscursus”.

Een inburgeringscursus wordt in Wikipedia gedefinieerd als een onderwijspakket dat wordt aangeboden aan immigranten, met als doel hen het nieuwe thuisland beter te laten leren kennen, zodat betrokkenen beter kunnen participeren aan de samenleving. Deze mini-inburgeringscursus is bedoelt voor vakantiegangers en heeft eigenlijk hetzelfde doel, meer te weten komen over de taal en de gebruiken om zo echt deel te kunnen nemen aan het Italiaanse leven.

foto Antje van Oosten Taaldocent ItaliaansDe cursus is geschikt voor beginners en wordt gegeven door Antje van Oosten een enthousiaste ervaren docente Italiaans. Samen met een klein groepje medecursisten leert u leert een klein mondje Italiaans spreken maar krijgt ook antwoorden op vragen als: “wat is een sagra en ben ik daar ook welkom”, “welk kaartspel spelen die mensen op het terras?”, “kan ik in Italië afdingen op de markt?” De integratie met de Italiaanse bevolking zal zoveel mogelijk bevorderd worden, door bijvoorbeeld aan te sluiten op de activiteiten die in het dorp georganiseerd worden of zelf activiteiten te organiseren, waarbij de lokale bevolking uitgenodigd wordt.

Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt worden van alle mogelijkheden die de Valle Brembana biedt. Zo kan het zijn dat er een bezoek aan een van de vele regionale musea voorbereid wordt, of iets verteld wordt over de bijzondere natuur van de Orobische Alpen.

Museo-del-Valle-Zogno-(26)-thumb markt-oltre-il-colle-thumb Boccebaan2 S.-Bartolomeo-feest-thumb
Het museumbezoek of bergwandeling kunt u op eigen gelegenheid doen om zo uw opgedane kennis in de praktijk te brengen. Er wordt gewerkt met een kleine groep van maximaal 6 personen en er zal maximaal rekening gehouden worden met de individuele wensen van de cursisten, zowel qua programma inhoud als qua dag planning. Iedere cursist wordt hierover vooraf benaderd.

De cursisten kunnen ook zelf aangeven aan welk type accommodatie (B&B, appartement) zij de voorkeur geven. Deze accommodatie kunt u natuurlijk delen met reisgenoten die naar eigen keuze wel of niet deelnemen aan de cursus en/of activiteiten.

Praktische informatie cursus Italiaanse taal en gebruiken.

 niveau   beginners
 docente   Antje van Oosten
 lesuren per week   15-20 uur
 kosten (excl. reis en verblijf)   € 300 per week
 planning*   12-19 juni 2023
 uiterste inschrijfdatum   21 mei 2023

* planning onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen (minimaal 4)

Lijkt het u leuk om deel te nemen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Ook als u geïnteresseerd bent maar op de voorgestelde data niet kunt, kunt u contact met ons opnemen, we kunnen dan wellicht in overleg op een andere datum nog een cursus Italiaanse taal en gebruiken organiseren.

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly