Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

Met kinderen naar Noord Italië in de Valle Brembana vallei, met ItaliAdesso.

Ook voor gezinnen met kinderen is de Valle Brembana in Noord-Italie een uitstekende vakantiebestemming. De door ItaliAdesso geselecteerde Valle Brembana vallei is een relatief onbekende vakantiebestemming in Noord Italië, die wordt omring door de Orobische Alpen. Dankzij de prachtige ligging is het aantal mogelijkheden van activiteiten bijna onbeperkt. Door of langs dorpjes, over bergtoppen, door bossen, altijd kunt  u onderweg genieten van de unieke flora en fauna van de Orobische Alpen en wordt u regelmatig verrast door bijzondere vergezichten.  Een prettige bijkomstigheid is het gegeven dat de horeca in dit gebied goed vertegenwoordigd is met bars, restaurants en rifugi (berghutten) waardoor ook pauzeren een aangename bezigheid is. ItaliAdesso kent dit gebied en haar bewoners goed en heeft dankzij deze contacten goede afspraken kunnen maken met de eigenaren, waardoor wij u een groot aanbod aan hotels, bed and breakfasts, appartementen, agriturismo’s en rifugo’s (berghutten) voordelig kunnen aanbieden.

Zogno-speeltuin

Speelvelden met speeltoestellen
In vrijwel iedere plaats in de Valle Brembana is een speelveld met glijbanen, wipkippen en verschillende speeltoestellen waardoor er voor (jonge) kinderen overal vertier is en zeker in combinatie met een echt Italiaans ijsje ook voor hen het bezoeken van een van de vele historische dorpjes geen corvee is.

 

 

Picknicken Plus; met spelen, barbecue, pootjebaden, ezelrijden, kabelbaanEzels
Overal in de Valle Brembana zijn picknickplekken aangelegd waar je heerlijk kunt genieten van de natuur, spelen met takken of een bal. Vaak staat er een stenen barbecue die vrij gebruikt kan worden. Daarnaast bieden een aantal van deze picknickplaatsen door hun ligging of anderszins nog iets extra’s, bijvoorbeeld aan een riviertje zodat er lekker bij, met en in het water gespeeld kan worden. Op de Passo Zambla kan in juli en augustus op het grote picknickveld bij het klimpark een ezelritje gemaakt worden. In Aviatico ligt een prachtige picknickplaats annex speelweide boven op een berg waar u met de kabelbaan naar toe kunt.

Snowetube Zambla AltaSnowtube
Hotel Neve in Zambla Alta heeft een prachtig terras met panoramisch uitzicht en uitstekend eten. Voor de kinderen ligt een “Snowtube baan” waar ook in de zomer op dikke banden naar beneden geroetsjt kan worden.

 

 

Leolandia, overzichtelijk pretparkleolandia
Op een klein uur rijden van de Valle Brembana is het pretpark Leolandia met kermisattracties als een zweefmolen, een achtbaan(tje) , mini-italia en soort madurodam van Italië, een piratenafdeling met verschillende waterattracties, een cowboydorp met een treintje en een groot aquarium. Om u een idee te geven kunt u onderstaand filmpje bekijken of de site van het park zelf bezoeken (www.leolandia.it). De entreeprijzen zijn aantrekkelijk en er zijn verschillende aanbiedingen om het nog aantrekkelijker te maken.

Dierentuin
In Valbrembo, net ten zuiden van de Valle Brembana, is het Dieren Park Le Cornelle, op de linkeroever van de Brembo. Er leven 100 verschillende diersoorten en met een oppervlakte van 100.000 m2 biedt het veel ruimte aan de dieren en de bezoekers. Er zijn eenvoudige, lage omheiningen waardoor u heel dicht bij de dieren kunnen komen. De vele vogels die u verwelkomen getuigen van het gezonde leefklimaat in het park. Ook voor deze dierentuin geldt dat de entreeprijzen zeer sympathiek zijn. Meer informatie vindt u op de website van het park zelf (http://www.lecornelle.it) met Engelstalige informatie en een filmpje (http://www.lecornelle.it/video.asp) om vast een indruk te krijgen van Le Cornelle.
LeCornelle

 

Terug naar alle activiteiten.

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly