Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

Toeren met de auto in Noord Italië in de Valle Brembana vallei, met ItaliAdesso.

Voor liefhebbers van natuur én toeren met de auto is de Valle Brembana in Noord-Italie een ideale vakantiebestemming. De door ItaliAdesso geselecteerde Valle Brembana vallei is een relatief onbekende vakantiebestemming in Noord Italië. Dankzij de Orobische Alpen, die de vallei omringen, is het aantal mogelijkheden voor een actieve vakantie bijna onbeperkt. Zo zijn er zijn prachtige routes voor Nordic-Walking en wandelen. oor of langs dorpjes, over bergtoppen, door bossen, altijd kunt  u onderweg genieten van de unieke flora en fauna van de Orobische Alpen en wordt u regelmatig verrast door bijzondere vergezichten.  Een prettige bijkomstigheid is het gegeven dat de horeca in dit gebied goed vertegenwoordigd is met bars, restaurants en rifugi (berghutten) waardoor ook pauzeren een aangename bezigheid is. ItaliAdesso kent dit gebied en haar bewoners goed en heeft dankzij deze contacten goede afspraken kunnen maken met de eigenaren, waardoor wij u een groot aantal aan hotels,  bed and breakfastsappartementen voordelig kunnen aanbieden.

Toeren over bergpassen en onderweg veel te zien.

motorroute, autoroute, alpen, italie motorroute, autoroute, alpen, italie motorroute-autoroute-Passo-San-Marco motorroute-autoroute-Passo-San-Marco-2

Naast de Passo di Zambla die u op allerlei manieren kunt passeren (fietsend, lopend, met de auto) zijn er voor de liefhebber diverse grote en kleine bergpassen die u met de fiets kunt beklimmen of op kunt meenemen in een autotocht. U komt dan onderweg van alles tegen: prachtige vergezichten, steenbokken, gemzen, bergdorpjes, enzovoort, enzovoort. De passen en de wegen ernaartoe zijn vrij smal en behoorlijk bochtig. Omdat ze vaak ’s winters gesloten zijn is het altijd verstandig om even te informeren of u er langs kunt.

motortochten, autotochten, auto en motorroutes, noord-italieEen aanrader is de Passo San Marco, de verbinding tussen het Valtellina, de vallei waarin het Comomeer ligt, en de Valle Brembana, “onze” vallei. Het is de enige pasweg die de Orobische Alpen oversteekt. De weg (de Via Priula) werd al aangelegd in de 15e eeuw, tijdens de Republiek van Venetië. Valtellina hoorde in die tijd bij Graubünden en men wilde de handel met de Zwitserse valleien stimuleren.
In Piazza Brembana, maar een half uur van Oltre il Colle, ligt een van de mooist bewaarde delen van de Via Priula, die door een arcadegalerij in het centrum loopt. Daarvandaan rijdt u in ongeveer een half uur naar de Passo San Marco zelf. De laatste 12 kilometer door onbewoond gebied. De Passo San Marco ligt net boven de boomgrens op 1.992 m, ingeklemd tussen de bergen Monte Verrobbio (2.139 m) en Monte Azzarini (2.431 m). Na 16 kilometer wordt de bewoonde wereld weer bereikt. Ook aan de andere kant van de pas in Albaredo liggen nog originele stukken van de Via Priula. U komt uiteindelijk uit in Morbegno

Toeren langs het Comomeer of door een wijnstreek en langs het Iseomeer

Vanuit Morbegno kunt langs het Comomeer rijden richting Varenna. Natuurlijk kan de hele route ook in omgekeerde volgorde gereden worden. De totale rijtijd van deze prachtige afwisselende tocht is ongeveer 4 uur.

motortochten, autotochten, auto en motorroutes, noord-italieEen andere mogelijkheid is om vanaf Morbegno richting Sondrio te rijden. U komt dan door een prachtig gebied met wijnbouw. Vanwege het bergachtige gebied worden de druiven geteeld op met behulp van rotsblokken aangelegde terrassen. Vervolgens gaat u richting Edolo, komt langs Breno en Lovere aan het Lago d’Iseo en komt Clusone weer bij Oltre il Colle. Deze route heeft een rijtijd van ongeveer 4u30 en kan vanzelfsprekend in omgekeerde volgorde gereden worden. Met alle bezienswaardigheden en pleisterplaatsen onderweg een zeer complete dagtocht.

Terug naar alle activiteiten.

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly