Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

Wereldkampioenschap melken met de hand in Noord Italië

WK melken met de hand op 20 september in de Valle Brembana, Noord Italië

Op zondag 20 september wordt in Lenna voor de 2e keer het wereldkampioenschap melken met de hand georganiseerd. In de Valle Brembana is de veehouderij vaak veel kleinschaliger en ambachtelijker dat dan dat in veel Nederlandse bedrijven het geval is. De regio is trots op haar ambachten en er worden verschillende activiteiten georganiseerd om dat te benadrukken. Het wereldkampioen melken met de hand is daar een goed voorbeeld van. Het wereldrecord, dat vorig jaar in Lenna behaald werd, staat op 8,7 liter in 2 minuten. Voor een compleet persbericht kijk op persbericht WK melken met de hand 2015.

Ook Nederlandse deelname aan WK melken met de hand

 


Op verzoek van de organisatie hebben wij ons ingespannen om het WK een echt internationaal karakter te geven door ook een Nederlandse deelnemer mee te laten doen. En dit is gelukt! Nederland wordt vertegenwoordigd door Jan Roelof (Johnny) Spijkervet. De heer Spijkervet was tijdens zijn arbeidzaam leven veefokker en fokte met Fries-Hollands stamboek vee. In 1954 is hij al Overijssels kampioen melken met de hand geweest, hij molk toen 8 liter in 2 minuten. Daarnaast heeft hij in voormalig Joegoslavië meegedaan aan een internationale wedstrijd zeis maaien. Deze heeft hij toen gewonnen.  Tegenwoordig heeft hij paarden en rijdt hij met een tweespan Gelderse volbloeds door de bossen rond Staphorst en met antieke koetsen voor bruiloften en partijen. Onze verwachtingen zijn hooggespannen, want met zo’n deelnemer natuurlijk een grote kans op een oranje-zege!

Het WK melken met de hand werd in 2014 ook gehouden in de Valle Brembana

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly