Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

B&B Sopra il Portico
Meer Info&BoekenBoek VluchtReserveer autoKijk verder

Beschrijving B&B Sopra il Portico bij San Giovanni Bianco BG, Noord Italië.

Dit Bed and Breakfast is gevestigd in een prachtig gerestaureerd authentiek pand uit 1400 met de kenmerken van de Bergamasker bouwstijl. Achter de ronde poort bevindt zich een binnenplaats waar een houten trappenhuis zichtbaar is.  De kamers bevinden zich boven de binnenplaats. Er is een gezellig ingerichte ruimte voor gezamenlijk gebruik waar in de koudere maanden een haardvuur brandt. Opvallend zijn de prachtige muurschilderingen en de vele handgemaakte versieringen die voor een bijzonder sfeer zorgen. Op de bovenverdieping zijn 2 ruime 2 persoonskamers, een 3 persoonskamer en 2 goed ingerichte badkamers. Er is voldoende ruimte voor het bijplaatsen van een kinderbedje.
Het ligt in een van de “frazioni” (=gehuchten/dorpjes) vlakbij S.Giovanni Bianco dat in het verleden een belangrijke centrumpositie innam. De Via Mercatorum, een van de historische handelsroutes, loopt door San Giovanni Bianco BG heen.
Direct achter het Bed and Breakfast bevindt zich een “sprookjesbos”. Ieder jaar wordt er een sprookjes wedstrijd uitgeschreven,  waarvan de inzendingen opgehangen worden aan de bomen. Dit initiatief wordt mede-georganiseerd door de eigenaresse van het bed and breakfast, die er erg enthousiast over kan vertellen.  Ook Nederlandstalige sprookjes zijn welkom, ze zullen dan 2-talig opgehangen worden. Vanuit het zelfde bos lopen verschillende wandelroutes, onder andere naar San Pellegrino Terme BG.

Bed and Breakfast Sopra il Portico wordt aanbevolen door ItaliAdesso.

Bed and Breakfast Sopra il Portico is een van de vakantieaccommodaties van ItaliAdesso in de directe omgeving van San Giovanni Bianco BG. San Giovanni Bianco BG is een oud dorp van met historische centrum in de Valle Brembana, een ongerepte vallei in Noord Italië, omringd door de Orobische Alpen. De Valle Brembana is een streek met authentieke dorpjes, met goede en betaalbare horeca, midden in prachtige natuur. Daarmee is het een prima vakantiebestemming met voor elk wat wils. In de directe omgeving zijn er mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, wielrennen, trekking, klimmen, langlaufen, skiën en sneeuwwandelen. De mensen achter ItaliAdesso kennen deze vakantiebestemming en haar bewoners goed. Ook kennen ze de eigenaresse van Bed and Breakfast Sopra il Portico bij San Giovanni Bianco en ze bevelen deze bed and breakfast van harte aan.

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly