Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

Santuario M. del Frassino in de Valle Brembana een vakantiebestemming in Noord Italië.

Bezienswaardigheid Santuario Madonna del Frassino in de Valle Brembana,
Noord-Italië.

Santuario Madonna del Frassino is een bezienswaardigheid in de Valle Brembana, een relatief onbekende vallei in Noord Italië, omringd door de Orobische Alpen. Deze vallei is door ItaliAdesso gekozen vanwege zijn ligging,  authentieke dorpjes, vele bezienswaardigheden, goede horeca en prachtige natuur,  kortom een prima vakantiebestemming met voor elk wat wils. ItaliAdesso kent deze vakantiebestemming en haar bewoners goed en heeft dankzij deze contacten goede afspraken kunnen maken met diverse eigenaren, waardoor u ook vlakbij Santuario del Frassino in een van de vele accommodaties voordelig op vakantie kunt.

Op de oostkant van de Alben (een van de bergen in de Orobische Alpen) ligt het uitstekend onderhouden heiligdom Santuario del Frassino. De bouw werd gestart in 1520 en kreeg in 1725 met de bouw van de klokkentoren zijn huidige vorm. De diverse schilderijen en beelden die zich in de kerk bevinden zijn van verschillende nationaal en regionaal bekende kunstenaars en veelal schenkingen van dankbare gelovigen. Zo is de zilveren lamp die boven het centrale pad hangt geschonken door emigranten uit Oneta Australië. Om de kerk is een mooie, zomers rijkbloeiende tuin aangelegd waarbij helaas de originele bron verloren is gegaan. Deze is vervangen door een stenen bak. Hierachter bevindt zich een oorlogsmonument. Ook is er een bronzen beeld van Paus Giovanni XXIII (Johannes de 23e , pontificaat 1958-1963). Deze in de Valle Brembana geboren en zeer geliefde paus is als secretaris van de toenmalige bisschop van Bergamo aanwezig geweest bij de kroning van het Mariabeeld in 1914. Het heiligdom is niet voor niets op deze plek gebouwd, ook hier hoort een wonderlijk verhaal bij (zie ook Santuario del Perelli).

Het wonder van de verschijning van Maria en de genezing van Petruccia.

Santuario-del-FrassinoOp 2 jul 1512 om 4 uur ’s-middags had een meisje met de naam Petruccia Carobbio haar kudde meegenomen naar de plek die nu Frassino genoemd wordt om de kudde daar te laten grazen. Het meisje leed aan een ernstige oogziekte en die dag had ze veel pijn en ze was aan het huilen en bidden. Plotseling, onder een grote es waar Petruccia op dat moment was, verscheen Maria, sprak met haar en zei dat op die plek een kerk gebouwd moest worden. Vervolgens ontstond er vlakbij het meisje een bron met heel helder water waarmee ze haar dorst leste. Toen deed Maria een paar druppels bloed op een linnen doek en gaf deze aan Petruccia waarbij ze zei dat het meisje deze op haar ogen moest doen. Dit deed Petruccia en haar ogen waren direct genezen.

Ieder jaar wordt de verjaardag van deze verschijning en dit wonder uitgebreid gevierd. Op de avond van1 juli begint het met een processie met  fakkels  en een avondgebedsdienst (een noveen). Op 2 juli zijn er de hele dag door verschillende feestelijke missen die stilstaan bij het wonder dat hier op 2 juli 1512 plaatsvond.

Prima (wandel)bestemming.

Door de prachtige ligging en de relatief korte afstand ten opzicht van de Passo Zambla is het een prima (wandel)bestemming. Er is een mooie bewegwijzerde wandelroute van afhankelijk van ruim een half uur heen (dalen) en ruim een uur terug (klimmen). Het restaurant naast het Santuario, waar u iets kunt eten en drinken, maakt het helemaal af.

Mooie wandelroute in Orobische Alpen

 

Terug naar dorpen, steden en meer.

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly