Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

Tachtigjarige Nederlandse deelnemer WK melken oogst veel waardering.

Prachtig weer en geweldige sfeer bij WK melken met de hand 2015

Nederlandse kandidaat WK melken grijpt naast de winst.

De Nederlandse Jan Roelof (Johnny) Spijkervet oogst zowel in Nederland als in Italië veel waardering voor zijn deelname aan het WK-melken met de hand. Op zondag 20 september werd in Lenna voor de 2e keer het wereldkampioenschap melken met de hand georganiseerd.  Mede dankzij de persaandacht die er van te voren ook in de Italiaanse kranten was voor deze fitte tachtiger uit ‘Olanda’ werd Jan Roelof (Johnny) Spijkervet uit De Schiphorst enthousiast door het publiek ontvangen. Er waren zelfs Nederlandse vakantiegangers op een camping in Lecco, die het RTV-oost nieuws opgepikt hadden van Internet, en naar de Valle Brembana kwamen om Johnny aan te moedigen. Ook onze andere gasten bleven iets langer hangen om het evenement mee te maken en hun hotelgenoot aan te moedigen. Will Kooke maakte een paar prachtige foto’s voor ons. Jan Roelof Spijkervet won het kampioenschap niet, maar kreeg wel een certificaat als oudste deelnemer en heeft erg genoten van het gebeuren en de prachtige omgeving. De winst ging, net als in 2015 naar Gianmario Ghirardi uit de provincie Brescia (Italië). Hij molk 8,75 liter in 2 minuten, net iets minder dan zijn eigen wereldrecord uit 2014 dat op 8,779 liter in 2 minuten staat.

Veel media aandacht voor Nederlandse kandidaat WK melken met de hand.

Zowel de Nederlandse als de Italiaanse media schonken aandacht aan “onze” Johnny, die met oranje bretels en op klompen een opvallende verschijning was. Hij zorgde er in zijn eentje voor dat het evenement een echt internationaal karakter kreeg, had zijn eigen tolk (Theo Bianchi), eigen fotograaf (Will Kooke) en eigen coach (Mariet Spijkervet). Er was een interview met RTV-oost en verschillende artikelen in de kranten en op internet. De foto op facebook waarop Jan Roelof, samen met de winnaar en de gewonnen gouden emmer staat, kreeg veel “likes”. Familie en vrienden lieten weten dat ze het een stoere actie vonden. De felicitaties waren niet van de lucht. Er is ook belangstelling van een nieuwsprogramma, maar daar hebben we op dit moment nog geen verdere informatie over.

Italiaanse media

L’Eco di Bergamo met filmpje

Artikel L’Eco di Bergamo van zaterdag 19 september 2015

Artikel L’Eco di Bergamo van maandag 21 september 2015

Nederlandse media

Stentor 18 september 2015

Stentor 21 september 2015

Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly