Noord-Italie, vakantie, valle-brembana, italiadesso, live-with-the-locals, authentiek, appartementen, hotels, bed-and-breakfast, agriturismo

S. Giovanni Bianco in de Valle Brembana een vakantiebestemming in Noord Italië.

Vakantiebestemming  San Giovanni Bianco in de Valle Brembana, Noord-Italië.

San Giovanni Bianco BG is een centrumdorp met historisch centrum in de Valle Brembana. De Valle Brembana is een relatief onbekende vallei in Noord Italië, omringd door de Orobische Alpen. Deze vallei is door ItaliAdesso gekozen vanwege zijn ligging,  authentieke dorpjes, goede sympathiek geprijsde horeca, veel bezienswaardigheden en prachtige natuur,  kortom een prima vakantiebestemming met voor elk wat wils. In de directe omgeving van San Giovanni Bianco zijn veel mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, wielrennen, trekking, klimmen, skiën, langlaufen en sneeuwwandelen. ItaliAdesso kent deze vakantiebestemming en haar bewoners goed en heeft dankzij deze contacten goede afspraken kunnen maken met diverse eigenaren, waardoor u ook in de buurt van San Giovanni Bianco in een Bed and Breakfast voordelig op vakantie kunt.

ItaliAdesso, vakantie-bestemming, noord-italie, san-giovanni-bianco. ItaliAdesso, vakantie-bestemming, noord-italie, san-giovanni-bianco. ItaliAdesso, vakantie-bestemming, noord-italie, san-giovanni-bianco. ItaliAdesso, vakantie-bestemming, noord-italie, san-giovanni-bianco. ItaliAdesso, vakantie-bestemming, noord-italie, san-giovanni-bianco. ItaliAdesso, vakantie-bestemming, noord-italie, san-giovanni-bianco. San-Giovanni-Bianco-BG-Valle-Brembana-Noord-Italie ItaliAdesso, vakantie-bestemming, noord-italie, san-giovanni-bianco.

Door de gunstige ligging heeft San Giovanni Bianco BG jarenlang een belangrijke positie ingenomen in het lager gelegen gedeelte van de Valle Brembana. Het is al bewoond door de romeinen vanaf 200 voor Christus, die gebruik maakten van de minerale rijkdommen (vooral ijzer) in de omliggende bergen. De Via Mercatorum zorgde voor een betrekkelijk rechtstreekse route naar de andere mijngebieden rond Serina. In de Venetiaanse tijd (1500-1700) werd ook de Via Priula door San Giovanni Bianco BG aangelegd, wat zorgde voor nog meer welvaart. De belangrijke families van San Giovanni Bianco BG hadden goede contacten in Venetië en uit die tijd stamt ook het verhaal van “Harlechino” die volgens overlevering hier vandaan komt.

Vanaf die tijd is het belang steeds verder afgenomen. In het begin van de 20e eeuw heeft de aanleg van de spoorlijn nog voor een klein opleving gezorgd, maar deze spoorlijn is in 1967 opgeheven.

In het huidige San Giovanni Bianco zijn nog veel sporen van deze rijke geschiedenis. Zowel over de rivier de Taleggio als de rivier de Brembo liggen hele oude bruggen. De route van de spoorlijn is tegenwoordig een veel gebruikte fietsroute.Door Italiadesso aanbevolen accommodaties in de buurt van San Giovanni Bianco:

bed-and-breakfast, noord-italie, valle-brembana, san-giovanni-bianco, adelché

B&B Adelché San Giovanni Bianco

Op wonderbaarlijke plek, gastvrij, mooi gerenoveerd.
Lees Meer
hotel, papa, san-pellegrino, vakantie, noord-italie, valle-brembana.

Hotel Albergo Papa*** in San Pellegrino Terme, Noord Italië.

gastvrij, zicht op rivier, musea, jugendstil, fietsen, wandelen.
Lees Meer
benb, sopra-il-portico,valle-brembana, noord-italie, italiadesso.

B&B Sopra il Portico

In historisch pand (1400) tegen bosrand, 2- en 3 persoonskamers.
Lees Meer
hotel, san-pellegrino, noord-italie, valle brembana, wellness, wandelen, fietsen

Hotel Centrale van ItaliAdesso in San Pellegrino Terme, Noord Italië.

Wellness, zicht op rivier, musea, jugendstil, fietsen, wandelen.
Lees Meer
hotel, piazza-brembana, valle-brembana, noord-italie, italiadesso

Hotel Piazza Brembana van ItaliAdesso in Piazza Brembana, Noord Italië.

UNIEK AANBOD ItaliAdesso, centraal in Valle Brembana.
Lees Meer

San Giovanni Bianco in Noord Italië ligt ca. 1.100 km van Utrecht.  De Valle Brembana onderscheidt zich met rust, authenticiteit, cultuur en natuur.

  • weinig toeristen, maak kennis met de inwoners (connect with the locals).

  • geen snelwegen, waardoor de vallei authentiek is gebleven.

  • omringd door de Orobische Alpen, een afwisselend gebergte.

  • 200 unieke plantensoorten.

  • bijna oneindig veel mogelijkheden om te wandelen.

  • er zijn een aantal historische wandelroutes.

  • er zijn 100 beschreven (en in GPS beschikbare) MTB routes.

  • meer dan 150 natuurlijke klimwanden.

  • verschillende bijzondere grotten.

  • ook leuk met kinderen.

  • de horeca is nog betaalbaar.

  • uitstekende keuken met veel streekgerechten.

  • al heel lang bewoont en heeft een rijke historie


  Print Friendly, PDF & EmailPrint Friendly